Blaster

header_blaster

Sterk en bedrijfszeker!

BlasterCutaway

Tijdens koud-, winters weer gebeuren er soms rare dingen met apparaten die bewegende delen hebben. De snelheid zakt, het apparaat stopt er helemaal mee of laat u op een andere wijze in de steek. Verharde brokken steenzout of vuil die het aandrijfsysteem belemmeren, vormen het probleem van veel achteropzetstrooiers. Voor de Meyer® Blaster strooier is dat echter geen belemmering omdat deze de meest krachtige motor hebben die te verkrijgen is. De unieke 0,5 pk motor kan met een 70 Ampère pulsstroom worden gevoed om lastige zout- of zandbrokken te verwerken. De direct op de motor gemonteerde worm-as verkrijgt zijn koppel rechtstreeks van de motor.

Ook zand strooien?

blastervibratorkit

Voor het strooien van zand of een zout/zand mix, is er de S-versie. De modellen 350S (160kg) en 750S (340kg) zijn geschikt om een mix van zand en zout te strooien. De standaard Blaster kan worden omgebouwd naar de S-versie door een vibratorset te monteren. Voor meer informatie gaarne contactmet ons opnemen.

 

 

Eenvoudige bediening

spreader-speedcontroller

Met een enkele druk op de knop wordt alles geregeld. De zich in de cabine bevindende, verlichte bediening beschikt over knoppen voor het in-en uitschakelen, voor het geven van een “blast” met een 70A pulsstroom en het starten van de vibrator. Verder kan de snelheid van de draaischijf worden geregeld met de snelheidsregelaar.

In de stand “AutoSpinnerStop” stopt de Blaster met strooien wanneer het voertuig langer dan 5 seconden stilstaat. De instelling “AutoVibrate” laat de vibrator elke minuut 10 seconden lopen, waarmee het materiaal goed strooibaar blijft.

Blaster Trailer

157943125c

De zoutstrooier is geschikt voor plaatsing op een amerikaanse trekhaak, maar kan ook ook op een kleine trailer worden geplaatst, waarmee de Blaster Trailer combinatie een aantal interessante voordelen heeft:

  • elektrisch aangedreven zoutstrooier die wordt bediend vanuit de cabine.
  • past achter ieder voertuig met een europese trekhaak
  • trailer kan met 80km per uur (ook over de snelweg) naar de volgende strooiroute worden gereden.

De Blaster Trailer combinatie is geen standaard product maar kan op verzoek worden gemaakt.

 

f43b750d9d

BL 400 baseline 12 volt zoutstrooier op trailer

De Baseline 400 zoutstrooier leent zich ook uitstekend voor montage op een trailer. Ondanks een relatief lage aanschafprijs voldoet de combinatie prima voor semi-professioneel gebruik.

De BL 400 kan 150 kg zout vervoeren, wat voldoende is voor een gemiddeld parkeerterrein bij supermarkt, bouwmarkt of klein winkelcentrum.

De bediening van de BL400 vindt plaats met een controle-unit in de cabine. Hiermee wordt de BL 400 aan-en uitgezet en kan de strooischijf op twee snelheden (snel en langzaam) worden ingesteld. Opties zijn een “Flow Gate Controller” en “Bottom Auger” die zorgen voor een  aangepast strooipatroon.

 

 

 

Video BL 240 zoutstrooier op trekhaak

Waarom een Meyer zoutstrooier ipv een ander merk? Bekijk onze vergelijkingspagina en ontdek de verschillen.


TYPE:
Achteropzet (Tailgate)

VOERTUIG:
Pick-ups, bussen, vans, tractoren

CAPACITEIT:

160 kg

340 kg

STROOIMATERIALEN:
Nieuw ook geschikt voor Split (Lavasteen) Zout, 50/50 zout-zand, en zand

CONSTRUCTIE:
Polyethyleen