Veel gestelde vragen

veel-gestelde-vragen-drivepro

Veel gestelde vragen over de Meyer DrivePro™ sneeuwschuiver

Eerst wat algemeenheden inzake sneeuwruimen: Omdat dikte-, vochtigheid- en luchtigheid van sneeuw kunnen variëren, varieert ook het gewicht van de sneeuw en daarmee het schuifgemak. Hoe sneller men begint te ruimen na het vallen van de sneeuw, des te gemakkelijker is deze te verwijderen. Het is belangrijk al te beginnen met ruimen tijdens de sneeuwval omdat dit steeds lastiger wordt, naarmate men langer wacht.

Hoeveel sneeuw kan de DrivePro™ aan? De DrivePro™ kan, afhankelijk van het gebruikte voertuig, 20-25 cm sneeuw verplaatsen.

Wat gebeurt er als een obstakel wordt geraakt? De DrivePro™ heeft een volledig kantelbaar schuifblad, dat zodra iets wordt geraakt automatisch-, proportioneel kantelt en weer in de oorspronkelijke stand terugkeert.

Wat is back-dragging? Een sneeuwschuiftechniek waarbij de sneeuw wordt geruimd door achteruit te rijden. Een toepassing daarvan is het verwijderen van sneeuw die vóór een garage ligt.

Wat is de maximale ruimsnelheid? De DrivePro™ sneeuwschuiver is ontworpen voor een snelheid van ca. 8 km/h. Hogere snelheden kunnen schade veroorzaken aan sneeuwruimer, adapter of voertuig.

Kan AutoAngling™ worden omgezet in PowerAngling™? Dit is niet mogelijk wegens de principiële verschillen in de werking van beide systemen.

Kan het AutoAngling™ systeem (tijdelijk) worden uitgezet? Na het bepalen van een vaste schuifhoek (links-midden-rechts) kan het schuifblad worden gefixeerd met de meegeleverde blokkeerpen.

Wat zijn stelvoeten en waar zitten ze? De stelvoeten zitten aan de achterzijde van het blad en de instelling ervan bepaalt de schuifhoogte, ofwel de afstand tussen schraapstrip en ondergrond. Soms is meer ruimte tussen ondergrond en schraapstrip wenselijk zoals bij het sneeuwruimen op gravel, oprijlanen en grindwegen.

Wat moet ik doen als het schuifblad niet meer op-en neer kan bewegen? De DrivePro™ is zo ontworpen dat de gebruiker het voertuig te allen tijde kan verrijden, dus ook in een storingssituatie. Het schuifblad kan daarvoor in de hoogste positie worden vastgezet door de ketting te verstellen.

Kan ik een DrivePro™ zelf monteren? De installatie is door een handige doe-het-zelver in minder dan 2 uur uit te voeren. De voertuigspecifieke adapter kan het gemakkelijkst worden gemonteerd wanneer het voertuig op de brug staat. De sneeuwschuiver zelf kan in enkele minuten worden aangekoppeld.

Is het moeilijk om de elektrische bekabeling van de sneeuwschuiver aan te sluiten?Moeilijk is een relatief begrip, maar met enige kennis van auto-elektra is het aansluiten niet moeilijk. De DrivePro™ wordt gekoppeld op de 12 volt accu van het voertuig met het aansluiten van plus- en min pool. Het is normaal gesproken niet nodig om te solderen.

Moet er onderhoud worden gepleegd aan de sneeuwschuiver? De DrivePro™ vergt weinig onderhoud doch het is belangrijk met enige regelmaat (tenminste éénmaal aan het begin van het sneeuwseizoen) de hydraulische olie,  de spanning van de kantelveren en de conditie van de schraapstrip te controleren. Houd de stekkerverbinding goed ingevet met zuurvrije vaseline zodat vocht geen kans krijgt.

Waarom gebruikt Meyer een 2″ kokeradapter ipv dinplaat voor de bevestiging van de sneeuwschuiver? Meyer gebruikt de 2″ kokeradapter ipv dinplaat voor verschillende redenen. Ten eerste is de bevestiging van deze adapter sterk genoeg in verhouding met de het voertuig – sneeuwschuif (tot max. DrivePro™ 7.6). Ten tweede is deze adapter vele malen lichter en wordt het voertuig niet (over) belast. Een bijkomend voordeel is dat deze 2″ adapter ook gebruikt kan worden als trekhaak.

Ik heb al een adapter aan de voorzijde, kan ik deze gebruiken?  De DrivePro™ is ontworpen voor een Category 3, 2″ kokeradapter, Amerikaans model. Als u er zeker van bent dat uw een adapter heeft die aan deze criteria voldoet, dan kunt u deze gebruiken. Wij kunnen ook de juiste adapter leveren en monteren.

Ik zie dat er voor de DrivePro™ zogenoemde Curt Hitches (adapters) worden geadviseerd, wat is hiervan de reden? De DrivePro™ is ontworpen voor een Category 3, 2″ kokeradapter, Amerikaans model. Bij sommige voertuigen moet vanwege de bumperuitvoering de adapter meer naar voren of hoger worden gemonteerd. Alle Curt Hitches van Meyer voldoen aan normen waarmee de sneeuwschuiver zonder problemen kan worden bediend.

Wat is de garantietermijn van de Meyerproducten? De garantie bedraagt 12 maanden, gerekend van de datum op de factuur van Memo Handelsonderneming.

Kan de Meyergarantie worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar als de garantieperiode van 12 maanden nog niet is verlopen? De garantie kan niet worden overgedragen omdat het werkende totaalproduct bestaat uit de geleverde mechanische componenten, de montage ervan en het voertuig. De Meyer garantie is alleen van toepassing wanneer het product door een Meyer geautoriseerde dealer op de juiste wijze is gemonteerd op een daarvoor geschikt voertuig.
Garantie is alleen van toepassing als de (her-)montage uitgevoerd is door een Meyerdealer of door de importeur.

Mogen er niet originele onderdelen gebruikt worden? Alle garantierechten vervallen overigens indien gebruik wordt gemaakt van niet-originele onderdelen.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Memo Handelsonderneming.